Team Gasloos

Bodemwarmtepomp

Interesse?
5.0
Gebaseerd op 4 beoordelingen
powered by Google
js_loader

Bodemwarmtepomp aanschaffen?

Terwijl we zoeken naar groene manieren om energie op te wekken, zitten we er letterlijk bovenop: bodemenergie. Met de juiste technologie en begeleiding boort u deze 100% hernieuwbare energiebron aan. Deze technologie is samen met en flinke portie know-how en ervaring verenigd in het bodemwarmtepompconcept van Team Gasloos. De bodemwarmtepomp haalt energie diep uit de grond. Warm in de winter, koel in de zomer; geniet het hele jaar door van een stabiele en aangename temperatuur. Met warmtapwater uit het warmteterugwinsysteem vergroten we het groene comfort.

Meer weten? Bereken uw besparing of neem contact op voor vrijblijvend advies.

Warmtepompconcepten

Onze passende oplossingen voor uw woning in Kampen

Lucht-waterconcept

In plaats van gas gebruiken we de buitenlucht om uw woning te voorzien van warmte en warmtapwater.

Wanneer u dit wenst kan uw woning voorzien worden van topkoeling. Dit zorgt zelfs op warme zomerdagen voor een aangename binnentemperatuur.

Nadat wij uw oude cv-ketel verwijderd hebben zullen wij uw woning voorzien van een Thermia lucht-waterwarmtepomp. Binnen wordt een combitoestel voorzien van boiler opgesteld. Op een gezamenlijk af te stemmen locatie wordt een buitendeel geplaatst.

Uw woning wordt voorzien van vloerverwarming zodat de duurzame warmte op een comfortabele wijze in uw woning wordt gebracht.

Op basis van uw persoonlijk energie-advies bepalen wij het exacte type en benodigdheden en nemen wij u mee in onze plannen.

Lees meer
a

Ventilatieconcept

Wanneer uw woning reeds voorzien is van een ventilatie (afzuig) systeem dan is het een optie om uw woning te voorzien van een ventilatiewarmtepomp.

Bij deze variant gebruiken wij de afgezogen binnenlucht om uw woning weer te voorzien van warmte en om warm tapwater op te wekken.

Door het toepassen van een Flexit ventilatiewarmtepomp krijgt u een erg comfortabel binnenklimaat inclusief frisse lucht.

Nadat wij uw oude cv-ketel verwijderd hebben zullen wij uw woning voorzien van een A-merk ventilatiewarmtepomp. Binnen wordt een combitoestel voorzien van boilerventilator opgesteld.

Uw woning wordt voorzien van vloerverwarming zodat de duurzame warmte op een comfortabele wijze in uw woning wordt gebracht.

Op basis van uw persoonlijk energie-advies bepalen wij de exacte hoeveelheden en benodigdheden en nemen wij u mee in onze plannen.

Lees meer
c

Bodemenergieconcept

Ons meest duurzame concept is het bodemenergieconcept. Bij deze variant halen wij de energie uit uw eigen bodem door middel van het boren van een warmte-/koudebron.

Het hele jaar door wordt warmte of kou uit de bodem gehaald om uw woning te voorzien van een comfortabel en duurzaam binnenklimaat.

Uw woning wordt voorzien van vloerverwarming zodat de duurzame warmte op een comfortabele wijze in uw woning wordt gebracht. In de winter wordt uw woning verwarmd en in de zomer wordt uw woning gekoeld dankzij de aangebrachte warmte-/koudebron in uw eigen bodem.

Onze Thermia warmtepompen maken gebruik van een geavanceerd boilersysteem, waardoor ook het maken van warmtapwater op een zeer energiezuinige wijze plaatsvindt.
Doordat de warmtepomp het hele jaar een zeer stabiele aanvoer krijgt uit uw eigen bodem is deze energievariant de meest energie-efficiënte en daardoor ook meest duurzame variant.

Op basis van uw persoonlijk energie-advies bepalen wij de exacte hoeveelheden en benodigdheden en nemen wij u mee in onze plannen.

Lees meer
a

Stap ook over naar gasloos wonen

Dit is het moment om over te stappen naar gasloos wonen. Op dit moment kunt u nog een mooie subsidie krijgen van de overheid. Daarnaast bestaan er meerdere efficiënte groene leenvormen, bijvoorbeeld via www.warmtefonds.nl. Met hulp van Team Gasloos is overstappen naar een gasloze woning een fluitje van een cent.

Wacht niet langer, vraag nu een vrijblijvend advies voor uw woning aan. 

Wat kost een bodemwaterpomp?

Bent u al helemaal bekend met het concept en wilt u weten wat een bodemwarmtepomp kost? De snelste manier is om contact op te nemen voor uw persoonlijke offerte. Het is namelijk nooit een kwestie van een warmtepomp kopen en draaien maar. Een expert moet de situatie beoordelen en onder andere de beste plek en diepte voor de boring bepalen. Ook de installatie van een bodemwarmtepomp is specialistisch werk.

ISDE subsidie op bodemwarmtepompen

Wist u dat er een subsidie is waarmee woningeigenaren de kosten van een bodemwarmtepomp deels kunnen terugkrijgen? Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunt u tot wel €4000,- subsidie voor uw warmtepomp ontvangen. Lees meer en check of u in aanmerking komt op de RVO-website.

Onze bodemwarmtepompen: topkwaliteit

Onze warmtepompconcepten hebben we ontwikkeld om Nederland van het gas af te helpen. Om dit te bereiken, zijn naast onze expertise ook topkwaliteit producten nodig. We willen immers een betrouwbaar bodemwarmtesysteem aanleggen, dat na een relatief korte terugverdientijd nog tientallen jaren grote besparingen oplevert. Met de warmtepompen van Thermia durven we dit gerust te garanderen. Het is een gesloten systeem waarin warmte uit de grond wordt onttrokken door een speciale vloeistof, waarna deze warmte in de warmtepomp wordt omgezet in bruikbare warmte voor uw huis.

Warmtapwater zonder boiler

Thermia warmtepompen maken gebruik van een geavanceerd boilersysteem. Warmtapwater wort op een zeer energiezuinige wijze geproduceerd door middel van warmteterugwinning. Voor u betekent dit een hoog comfortniveau op het gebied van warm water, zonder een grote boiler te hoeven plaatsen 

Hoe diep boren we?

Om energie uit de bodem te kunnen halen, moet er eerst geboord worden. De diepte van de boring voor een bodemwarmtepomp hangt af van een aantal factoren:

  • Verwarmingsbehoefte van de woning: Hoe meer warmte uw woning nodig heeft, hoe dieper er geboord moet worden.
  • Grondsoort: De warmtegeleiding van de grond verschilt per soort. In zanderige grond kan er minder diep geboord worden dan in kleigrond.
  • Beschikbare ruimte: Er is ruimte nodig voor de boorinstallatie en voor de benodigde lussen.

Meestal ligt de benodigde diepte tussen de 100 en 150 meter.

Vergunning voor bodemwarmtepomp

Wellicht heeft u gehoord dat voor het plaatsen van een buitenunit van een warmtepomp een omgevingsvergunning nodig is. Dit klopt, maar een bodemwarmtepomp heeft geen buitenunit. In de meeste gevallen is er geen vergunning nodig, maar geldt wel een meldingsplicht bij het Omgevingsloket voor de grondboring en het aanleggen van de onttrekkingsvoorziening (de unit die de energie uit de bodem onttrekt).

Doe de vergunningscheck bij Omgevingsloket.

Interferentiegebied

Een interferentiegebied is een gebied waarin bodemenergiesystemen invloed kunnen hebben op elkaar. Hierdoor kunnen bodemenergiesystemen minder goed werken. Dit heet negatieve interferentie. De gemeente waar uw woonplaats onder valt, wijst de interferentiegebieden aan.

Bodemwarmtepomp “kopen”: uw offerte

U las het al bij “Wat kost een bodemwaterpomp?”: het is nooit een kwestie van een bodemwarmtepomp kopen en verwarmen maar. Alleen een erkend bedrijf mag het bodemenergiesysteem aanleggen en onderhouden. Team Gasloos is uw partner in duurzame bodemwarmte. Ons slimme warmptepompconcept, inclusief comfortabele vloerverwarming, passen we graag aan op uw situatie en wensen. We staan klaar met advies, topproducten, installatie en nazorg. Vraag vrijblijvend advies en uw persoonlijke offerte aan en begin spoedig met energie besparen.