Warmtepompconcepten

Ventilatieconcept

Interesse?
5.0
Gebaseerd op 4 beoordelingen
powered by Google
js_loader

Het ventilatiewarmtepompconcept

Wanneer uw woning reeds voorzien is van een ventilatie (afzuig) systeem dan is het een optie om uw woning te voorzien van een ventilatiewarmtepomp.

Bij deze variant gebruiken wij de afgezogen binnenlucht om uw woning weer te voorzien van warmte.

Door het toepassen van een ventilatiewarmtepomp krijgt u een erg comfortabel binnenklimaat inclusief frisse lucht. Nadat wij uw oude cv-ketel verwijderd hebben zullen wij uw woning voorzien van een A-merk ventilatiewarmtepomp. Binnen wordt een combitoestel voorzien van boilerventilator opgesteld. We gebruiken de mechanische ventilatieleidingen om vervuilde lucht uit uw woning te halen. Daarnaast brengen we toevoerventilatiekanalen aan om ook verse, voorverwarmde en/of gekoelde lucht toe te voeren. De ventilatieroosters in uw kozijnen kunnen definitief dichtgezet worden, zodat u daar geen koude lucht in de winter meer door ervaart.

Hieronder de belangrijkste voordelen van dit systeem.

 

Geen koude lucht meer van buiten

Koude lucht van buiten zorgt in de wintermaanden voor een hoog energieverbruik, omdat deze lucht weer opgewarmd moet worden in uw woning. Daarnaast zorgt deze koude lucht voor een onaangenaam comfort.

Frisse toe- en afvoerlucht

Uw woning wordt met dit systeem 24 uur per dag voorzien van frisse voorverwarmde of gekoelde lucht, afhankelijk van het seizoen. De afgewerkte vervuilde lucht wordt afgezogen en deze wordt tevens gebruikt om uw woning weer mee op te warmen en de boiler voor warmwater mee te verwarmen. Zo gaat er dus geen energie verloren. Bij een traditioneel ventilatiesysteem blaast u deze energierijke lucht zo naar buiten toe.

Geen buitendeel nodig

Bij deze variant heeft u geen buitendeel of bronboring nodig.

Andere warmtepomp concepten

Voor ieder een passende oplossing

Subsidie warmtepomp woningeigenaren

Bent u eigenaar van een koopwoning? Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunt u subsidie aanvragen voor een warmtepomp. U ontvangt tot wel €4000,- subsidie voor een warmtepomp, afhankelijk van het type warmtepomp dat u kiest.

Team Gasloos ervaringen

Thomas WerthenbachThomas Werthenbach
13:10 19 Jul 24
Goed, grondig en snel contact gehad met Michiel van Team Gasloos. Wij hebben flink wat partijen over de vloer gehad voor het opstellen van een offerte voor een all-electric warmtepomp. Uiteindelijk zijn wij voor Team Gasloos gegaan gezien hun persoonlijke en professionele aanpak en de eerlijke prijs. Na het akkoord op de offerte konden de werkzaamheden al na een paar weken plaatsvinden. Voor de installatie is Michiel nog eens bij ons langsgeweest voor het opnemen van de laatste details. De installatie zelf verliep ook erg soepel. Na anderhalve dag was het hele project gerealiseerd. Erg tevreden met het resultaat! Mochten wij in een volgende woning weer gaan verduurzamen, gaan wij zeker weer voor Team Gasloos!
Leendert VisserLeendert Visser
14:26 10 Jul 24
Bij de verbouwing meteen verduurzaming meegenomen.Goed advies van team Gasloos over hoe en wat van warmtepompen. Onze wensen stonden centraal. We wilden een niet al te groot boilervat en toch altijd warm water. Het advies was toen een iets grotere warmtepomp qua capaciteit. Geen spijt van! We hebben altijd warm water. Zelfs douchen en baden tegelijk levert nog steeds voldoende HEET water op.Ook het leggen van de vloerverwarming door het gehele huis (alle verdiepingen) ging snel en werd nagedacht over het aantal groepen en ruimtes om eventueel later apart te verwarmen.Kortom, snel, goed en deskundig advies en montage!
Erik FennemaErik Fennema
18:45 17 Jun 24
Van het gas af met Team Gasloos. Zonnepanelen, vloerverwarming, convectoren en een warmtepomp. Binnen een paar weken allemaal gerealiseerd. Ze hebben een persoonlijke aanpak en zijn altijd bereikbaar voor vragen. Ook wordt er altijd gedacht in oplossingen. Ik kan ze iedereen aanraden. Team Gasloos bedankt!
Raymond NoordamRaymond Noordam
08:58 25 Apr 24
Na zoeken naar een betrouwebare partij uitgekomen bij Team Gasloos. Blij met de warmtepomp en de installatie. Een toch wel ingrijpende grote klus op een prettige manier afgehandeld, met oog voor de klant! Ik zou zo weer met ze in zee gaan.
js_loader