Warmtepompconcepten

Bodemenergieconcept

Interesse?
5.0
Gebaseerd op 4 beoordelingen
powered by Google
js_loader

Het bodemwarmtepompconcept

Ons meest duurzame concept is het bodemenergieconcept. Bij deze variant halen wij de energie uit uw eigen bodem door middel van boren. Het hele jaar door wordt warmte of kou uit de bodem gehaald om uw woning te voorzien van een comfortabel en duurzaam binnenklimaat. Ten behoeve van warmtapwater maken we gebruik van een gepatenteerd warmteterugwinsysteem in uw warmtepomp. Hierdoor kunt u ook op het gebied van warmwater genieten van een hoog comfortniveau, zonder een grote boiler. Met deze variant bent u verzekerd van een erg vriendelijk energieverbruik en jarenlang onderhoudsloos genieten van optimaal comfort en energieverbruik

 

100% hernieuwbare energie uit uw eigen bodem

We halen de benodigde energie uit uw eigen bodem, duurzamer gaat het niet worden! Doordat we de energie op grote diepte ophalen heeft deze het hele jaar door een zeer stabiele temperatuur. Hierdoor is het mogelijk om de rendementseisen van uw warmtepomp hier volledig op af te stemmen.

“Gratis” koeling beschikbaar in de zomermaanden

Om uw bodembron in balans te halen wordt er ook in de zomermaanden gekoeld water door uw woning getransporteerd. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur in uw woning altijd een stuk lager is dan de buitentemperatuur. Het binnenklimaat in uw woning wordt echter geen diepvriesachtig ongezond klimaat zoals een traditionele airco dit geeft. Een stuk gezonder en vele malen energiezuiniger. Doordat de koeling op passieve wijze rondgepompt wordt verbruikt dit vrijwel geen energie.

Energetisch de beste variant

De bodemenergie variant is energetisch met afstand de beste variant. Door een optimale balans tussen warmtepomp en bodemtemperatuur zorgt dit voor een laag energieverbruik. Daarnaast zorgt de duurzame warmtapwatertechniek voor een optimaal efficiënte manier van warmte opwekken.

Andere warmtepompconcepten

Voor ieder een passende oplossing

Subsidie warmtepomp woningeigenaren

Bent u eigenaar van een koopwoning? Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunt u subsidie aanvragen voor een warmtepomp. U ontvangt tot wel €4000,- subsidie voor een warmtepomp, afhankelijk van het type warmtepomp dat u kiest.

Team Gasloos ervaringen

Thomas WerthenbachThomas Werthenbach
13:10 19 Jul 24
Goed, grondig en snel contact gehad met Michiel van Team Gasloos. Wij hebben flink wat partijen over de vloer gehad voor het opstellen van een offerte voor een all-electric warmtepomp. Uiteindelijk zijn wij voor Team Gasloos gegaan gezien hun persoonlijke en professionele aanpak en de eerlijke prijs. Na het akkoord op de offerte konden de werkzaamheden al na een paar weken plaatsvinden. Voor de installatie is Michiel nog eens bij ons langsgeweest voor het opnemen van de laatste details. De installatie zelf verliep ook erg soepel. Na anderhalve dag was het hele project gerealiseerd. Erg tevreden met het resultaat! Mochten wij in een volgende woning weer gaan verduurzamen, gaan wij zeker weer voor Team Gasloos!
Leendert VisserLeendert Visser
14:26 10 Jul 24
Bij de verbouwing meteen verduurzaming meegenomen.Goed advies van team Gasloos over hoe en wat van warmtepompen. Onze wensen stonden centraal. We wilden een niet al te groot boilervat en toch altijd warm water. Het advies was toen een iets grotere warmtepomp qua capaciteit. Geen spijt van! We hebben altijd warm water. Zelfs douchen en baden tegelijk levert nog steeds voldoende HEET water op.Ook het leggen van de vloerverwarming door het gehele huis (alle verdiepingen) ging snel en werd nagedacht over het aantal groepen en ruimtes om eventueel later apart te verwarmen.Kortom, snel, goed en deskundig advies en montage!
Erik FennemaErik Fennema
18:45 17 Jun 24
Van het gas af met Team Gasloos. Zonnepanelen, vloerverwarming, convectoren en een warmtepomp. Binnen een paar weken allemaal gerealiseerd. Ze hebben een persoonlijke aanpak en zijn altijd bereikbaar voor vragen. Ook wordt er altijd gedacht in oplossingen. Ik kan ze iedereen aanraden. Team Gasloos bedankt!
Raymond NoordamRaymond Noordam
08:58 25 Apr 24
Na zoeken naar een betrouwebare partij uitgekomen bij Team Gasloos. Blij met de warmtepomp en de installatie. Een toch wel ingrijpende grote klus op een prettige manier afgehandeld, met oog voor de klant! Ik zou zo weer met ze in zee gaan.
js_loader