Team Gasloos
Denkt u erover om van stadsverwarming naar een warmtepomp over te stappen? Team Gasloos denkt met u mee en heeft altijd een passende oplossing. Maar is het eigenlijk wel een goed idee? Stadsverwarming is immers ook een gasloze en milieuvriendelijke warmtebron. Toch zitten er nadelen aan die u met een warmtepomp niet of minder heeft. Laten we op verkenningstocht gaan, door stadsverwarming en een warmtepomp te vergelijken en de verschillende concepten van Team Gasloos onder de loep te nemen. Direct beginnen? We zijn u graag van dienst met vrijblijvend en deskundig advies.
Uw woning verwarmen en warm water opwekken door gebruik te maken van de buitenlucht.
Lees meerBij deze variant halen wij de energie uit de buitenlucht. Ook erg geschikt om te koelen.
Lees meerWe beginnen met een overeenkomst: zowel stadsverwarming als een warmtepompinstallatie zijn duurzame manieren om uw woning te verwarmen.
Enige nuance:
Warmtepompen gebruiken wel elektriciteit om hun werk te doen. Ze doen dit zeer efficiënt; ze produceren meer energie (warmte) dan dat erin gaat aan elektriciteit, tot wel 5x. Stadsverwarming maakt gebruik van centrale warmtebronnen en heeft minder direct elektriciteitsverbruik. Het warmteverdeelstation in de wijk gebruikt wel elektriciteit om de warmte te pompen en te distribueren. Hoeveel elektriciteit hierin omgaat hangt af van diverse factoren, zoals de efficiëntie van de centrale warmtebron en het warmtenetwerk.
Overigens zijn niet alle stadsverwarmingsnetwerken volledig gasvrij. Sommige centrales gebruiken nog wel gas, met name voor piekmomenten of als back-up.
Wanneer u een warmtepomp heeft in combinatie met zonnepanelen, dan kunt u (een deel van) de elektriciteit die nodig is voor het verwarmen van uw woning, zelf opwekken. Zie verderop onze tips om zonnepanelen efficiënt in te zetten.
Aangezien de warmte in stadsverwarming door buizen met water wordt aangeleverd, dragen de zonnepanelen hier niet bij aan uw energie-onafhankelijkheid.
Ook als het gaat om keuzevrijheid, dan bent u met een warmtepomp beter af dan met stadsverwarming. Laatstgenoemde is centraal geregeld: per appartement, blok, straat of wijk is er één leverancier. U laat zich aansluiten of niet, dat is de keuze die u heeft. Op zo’n warmtenet is ook geen prijsconcurrentie zoals op de reguliere energiemarkt. Dit voordeel heeft u met een warmtepomp wel. Voor de elektriciteit die u nodig heeft kunt u zelf de leverancier kiezen.
Tip: kijk niet alleen naar de prijs voor elektriciteit, maar ook naar de opbrengsten voor teruglevering aan het net.
Wekt u eigen elektriciteit op met zonnepanelen? Dan kunt u geld verdienen door energie terug te leveren aan het net. Wat u teruglevert, wordt verrekend met de kosten van energieafname. Dit is de salderingsregeling waar zoveel over gepraat wordt. De energiemaatschappijen bepalen de tarieven voor de teruggeleverde stroom. Hoewel dit een soort omgekeerde marktwerking is, waarbij de ontvanger het tarief bepaalt, kunt u toch profiteren van concurrentie door de maatschappij met de meest gunstige teruglevertarieven te kiezen.
Kan iedereen van de stadsverwarming af en switchen naar bijvoorbeeld een warmtepomp? U kunt er in principe altijd voor kiezen u te laten afkoppelen van het warmtenet en uw huis op een andere manier te verwarmen.
Wij onderzoeken graag uw mogelijkheden. Neem contact met ons op en we gaan aan de slag.
Voor onze maatwerkoplossingen houden we in de basis drie waterpompconcepten aan, elk ontworpen om te voldoen aan specifieke behoeften en situaties.
Lucht-water: De lucht-water warmtepomp maakt gebruik van de buitenlucht om warmte en warm tapwater te leveren aan uw woning. Met onze A-merk lucht-water warmtepompen en een combinatietoestel met boiler zorgen we voor een comfortabel binnenklimaat, het hele jaar door.
Lucht-lucht: Een lucht-lucht warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht naar binnen. Deze techniek wordt veel toegepast in moderne airconditioning, waardoor u met één installatie zowel kunt verwarmen als koelen. Een lucht-lucht warmtepomp kan niet direct zorgen voor warmtapwater. Geen nood: ook hiervoor heeft uw specialist van Team Gasloos een passende oplossing.
Ventilatie: Onze all-electric ventilatiewarmtepomp maakt gebruik van bestaande ventilatiesystemen om warmte te leveren en warm tapwater te produceren. Met minimale verstoring vervangen we uw CV-ketel door een efficiëntere oplossing die bijdraagt aan een duurzamere toekomst.
Bodemenergie: Haal energie uit de bodem met onze meest duurzame oplossing. Door het gebruik van warmte-/koudebronnen zorgen we voor verwarming en koeling op een energiezuinige manier, het hele jaar door.
We onderzoeken graag uw mogelijkheden voor het switchen van stadsverwarming naar een warmtepomp-installatie. We geven u no-nonsense en gericht advies, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Onze deskundige vakmensen helpen u graag met het verduurzamen van uw woning en het elimineren van de gasrekening. Welkom bij Team Gasloos!