Team Gasloos

Warmtepomp Amsterdam

Interesse?
5.0
Gebaseerd op 4 beoordelingen
powered by Google
js_loader

Warmtepomp in Amsterdam laten plaatsen?

Wilt u energie besparen én tegelijkertijd meewerken aan een beter milieu? Schaf een warmtepomp aan voor uw woning in Amsterdam. Wij werken vanuit een viertal vaste warmtepompconcepten. Door altijd vanuit deze vaste concepten te werken kunnen wij uw woning in Amsterdam binnen afzienbare tijd gasloos maken. Voor elke woning en situatie zijn altijd één of meerdere passende concepten te vinden.

Het grootste deel van de installatietechnische werkzaamheden worden door ons geprefabriceerd waardoor de doorlooptijd van onze werkzaamheden in uw woning zo minimaal mogelijk is. Wij proberen de installatie zo veel mogelijk Plug&Play voor te bereiden.

Warmtepompconcepten

Onze passende oplossingen voor uw woning in Amsterdam

Lucht-waterconcept

In plaats van gas gebruiken we de buitenlucht om uw woning te voorzien van warmte en warmtapwater.

Wanneer u dit wenst kan uw woning voorzien worden van topkoeling. Dit zorgt zelfs op warme zomerdagen voor een aangename binnentemperatuur.

Nadat wij uw oude cv-ketel verwijderd hebben zullen wij uw woning voorzien van een Thermia lucht-waterwarmtepomp. Binnen wordt een combitoestel voorzien van boiler opgesteld. Op een gezamenlijk af te stemmen locatie wordt een buitendeel geplaatst.

Uw woning wordt voorzien van vloerverwarming zodat de duurzame warmte op een comfortabele wijze in uw woning wordt gebracht.

Op basis van uw persoonlijk energie-advies bepalen wij het exacte type en benodigdheden en nemen wij u mee in onze plannen.

Lees meer
a

Ventilatieconcept

Wanneer uw woning reeds voorzien is van een ventilatie (afzuig) systeem dan is het een optie om uw woning te voorzien van een ventilatiewarmtepomp.

Bij deze variant gebruiken wij de afgezogen binnenlucht om uw woning weer te voorzien van warmte en om warm tapwater op te wekken.

Door het toepassen van een Flexit ventilatiewarmtepomp krijgt u een erg comfortabel binnenklimaat inclusief frisse lucht.

Nadat wij uw oude cv-ketel verwijderd hebben zullen wij uw woning voorzien van een A-merk ventilatiewarmtepomp. Binnen wordt een combitoestel voorzien van boilerventilator opgesteld.

Uw woning wordt voorzien van vloerverwarming zodat de duurzame warmte op een comfortabele wijze in uw woning wordt gebracht.

Op basis van uw persoonlijk energie-advies bepalen wij de exacte hoeveelheden en benodigdheden en nemen wij u mee in onze plannen.

Lees meer
c

Bodemenergieconcept

Ons meest duurzame concept is het bodemenergieconcept. Bij deze variant halen wij de energie uit uw eigen bodem door middel van het boren van een warmte-/koudebron.

Het hele jaar door wordt warmte of kou uit de bodem gehaald om uw woning te voorzien van een comfortabel en duurzaam binnenklimaat.

Uw woning wordt voorzien van vloerverwarming zodat de duurzame warmte op een comfortabele wijze in uw woning wordt gebracht. In de winter wordt uw woning verwarmd en in de zomer wordt uw woning gekoeld dankzij de aangebrachte warmte-/koudebron in uw eigen bodem.

Onze Thermia warmtepompen maken gebruik van een geavanceerd boilersysteem, waardoor ook het maken van warmtapwater op een zeer energiezuinige wijze plaatsvindt.
Doordat de warmtepomp het hele jaar een zeer stabiele aanvoer krijgt uit uw eigen bodem is deze energievariant de meest energie-efficiënte en daardoor ook meest duurzame variant.

Op basis van uw persoonlijk energie-advies bepalen wij de exacte hoeveelheden en benodigdheden en nemen wij u mee in onze plannen.

Lees meer
a

Stap ook over naar gasloos wonen

Dit is het moment om over te stappen naar gasloos wonen. Op dit moment kunt u nog een mooie subsidie krijgen van de overheid. Daarnaast bestaan er meerdere efficiënte groene leenvormen, bijvoorbeeld via www.warmtefonds.nl. Met hulp van Team Gasloos is overstappen naar een gasloze woning een fluitje van een cent.

Wacht niet langer, vraag nu een vrijblijvend advies voor uw woning aan. 

De duurzame oplossing voor uw woning in Amsterdam

Amsterdam staat bekend om zijn grachten, prachtige architectuur en vooruitstrevende benadering van duurzaamheid. Steeds meer Amsterdammers kiezen voor milieuvriendelijke oplossingen om hun woningen te verwarmen. Een van de meest effectieve manieren om dit te doen is met een warmtepomp.

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een innovatief systeem dat warmte uit de lucht, grond of water haalt en deze omzet in energie om uw huis te verwarmen. Dit is niet alleen milieuvriendelijk, maar kan ook uw energiekosten aanzienlijk verlagen. In een stad als Amsterdam, waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat, is dit een slimme keuze.

Waarom kiezen voor een warmtepomp in Amsterdam?

 1. Duurzaamheid: Amsterdam heeft ambitieuze duurzaamheidsdoelen gesteld, zoals het streven naar een afname van 100% CO2-uitstoot in 2050. Door te kiezen voor een warmtepomp, draagt u direct bij aan deze doelstellingen.
 2. Subsidies en financiering: De gemeente Amsterdam en de Nederlandse overheid bieden verschillende subsidies en financieringsmogelijkheden voor de installatie van warmtepompen. Dit maakt de overstap naar duurzame energie financieel aantrekkelijker.
 3. Historische architectuur en modern comfort: Of u nu in een grachtenpand woont of een modern appartement, een warmtepomp kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van uw woning. Dit zorgt ervoor dat u kunt genieten van hedendaags comfort zonder afbreuk te doen aan het historische karakter van uw huis.
 4. Lagere energierekening: Warmtepompen zijn zeer efficiënt en kunnen uw energierekening aanzienlijk verlagen. In een stad waar de energiekosten hoog kunnen zijn, is dit een groot voordeel.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp werkt door warmte uit de buitenlucht, bodem of water te onttrekken en deze om te zetten in bruikbare energie voor verwarming. Er zijn verschillende types warmtepompen, waaronder:

 1. Lucht/water-warmtepompen: Deze warmtepompen halen warmte uit de buitenlucht en gebruiken deze om water te verwarmen dat door uw verwarmingssysteem stroomt. Ze zijn relatief eenvoudig te installeren en ideaal voor zowel nieuwbouw als bestaande woningen.
 2. Grond/water-warmtepompen: Deze systemen halen warmte uit de grond via een netwerk van ondergrondse leidingen. Ze zijn zeer efficiënt, vooral bij lage buitentemperaturen, en perfect voor woningen met voldoende buitenruimte.
 3. Water/water-warmtepompen: Deze pompen gebruiken warmte uit grondwater of oppervlaktewater. Amsterdam, met zijn vele grachten en waterwegen, biedt uitstekende mogelijkheden voor deze duurzame verwarmingsoplossing.

Onze warmtepompconcepten

Bij Team Gasloos bieden we verschillende warmtepompconcepten aan die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften en woonsituatie:

 • All-electric warmtepomp: Dit systeem zorgt voor zowel verwarming als warm water en is volledig onafhankelijk van aardgas. Ideaal voor nieuwbouwwoningen of grondig gerenoveerde huizen.
 • Hybride warmtepomp: Deze warmtepomp werkt samen met uw bestaande cv-ketel. De hybride warmtepomp verzorgt het grootste deel van de verwarming, terwijl de cv-ketel bijspringt op extreem koude dagen en voor de productie van warm water.
 • Hybride lucht/water-warmtepomp: Een combinatie van een lucht/water-warmtepomp en een cv-ketel. Dit systeem is eenvoudig te installeren en biedt een uitstekende balans tussen kosten en efficiëntie.

De voordelen van een warmtepomp in Amsterdam

 • Milieuvriendelijk: Door minder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen, vermindert u uw CO2-uitstoot aanzienlijk.
 • Financiële besparingen: Dankzij subsidies en lagere energiekosten verdient een warmtepomp zichzelf vaak binnen enkele jaren terug.
 • Toekomstbestendig: Met de toenemende focus op duurzaamheid en de afbouw van aardgas, is een warmtepomp een toekomstgerichte investering.

Neem contact op voor een warmtepomp in Amsterdam

Bent u klaar om uw woning in Amsterdam te verduurzamen met een warmtepomp? Neem contact op met ons team van experts. Wij begeleiden u graag bij elke stap van het proces, van advies en installatie tot onderhoud. Laten we samen de mogelijkheden verkennen! Neem contact met ons op via telefoon of e-mail en we gaan direct aan de slag met uw persoonlijke energie-oplossing.